Edzések

Gyerekeknek szóló edzések

Egy gyerek küzdősport edzés fejlődés, játék és élmény is a kicsiknek!

A Beast Arena csapata mindig is fontosnak tartotta, hogy megszerettesse a mozgást a gyerekekkel, megmutassa nekik a sport, ezen belül a küzdősportok előnyeit, segítsen nekik a küzdősportok értékrendjét magukévá tenni – ilyenek többek között az akaraterő, a kitartás, az alázat, a küzdő szellem. Ezek a tulajdonságok mind hasznukra lesznek életük során, nem beszélve arról, hogy a rendszeres sportolás hatással van a megfelelő testi fejlődésükre is. A küzdősportok segítenek javítani a mozgáskoordinációt, ügyességet, az alapvető készségek, képességek fejlesztését is elősegítik.

Jelenleg a Beast Arena-ban a következő gyerek edzések érketőek el:

 

GYEREK BIRKÓZÁS

Ide olyan 6-12 éves kisfiúkat, kislányokat várunk, akik szeretnék kipróbálni magukat az egyik tradicionális küzdősportban, a birkózásban, ahol a magyar csapatok a világversenyeken is jelentős eredményeket érnek el.

A birkózás edzések során olyan természetes, valamint komplex mozgásformákat gyakorolnak a gyerekek, amelyek során fejlődnek a koordinációs képességeik (például egyensúlyérzék, akrobatikus képességek), problémamegoldó képességük, a stressz kezelési képességük, és  fejlődik az erejük, állóképességük, erő-állóképességük – mindez játékos jelleggel, hogy az edzés örömteli legyen számukra.

Az edzések alapvető célja, hogy az edzés során a gyerekek életkori sajátosságaiknak, adottságaiknak megfelelő sportmozgásokat sajátítsanak el, hogy egy edzést ne csak edzésnek, hanem élményként éljék meg.

Az edzésre nem kell speciális felszerelés, csak rövidnadrág, rövid ujjú póló, valamint egy nem magasított vagy vastag talpú cipő, amely esetleg még a bokát is fogja (tehát egy sima vagy egy magas szárú tornacipő).

Egyéb kérdés esetén írjatok az [email protected] e-mail címre.

BEAST KIDS

A Beast Kids edzések lényege, hogy a gyerekek megszeressék a mozgást és megtanulják használni a testüket, javuljon a mozgáskoordinációjuk és az ügyességük, ezzel alapozva meg azt, hogy bármelyik választott sportágban sikeresek legyenek.

Ezek olyan funkcionális edzések, amelyek az alapvető mozgáskoordinációs készségeket fejlesztik a gyerekek esetében, azt célozzuk meg, hogy minél ügyesebbek legyenek. Itt alapvető mozgásokat gyakorolnak, egyéni, páros és csoportos feladatokon keresztül, mindezt játékos, szórakoztató formában. Olyan 6-14 éves kor körüli gyerekeket várunk, akik szeretnének magabiztosabban mozogni, mindezt úgy, hogy játék közben fejlődnek – figyelve arra, hogy az életkoruknak megfelelő mértékben legyenek leterhelve, de kiéljék a mozgásigényüket.

 

GYEREK SAVATE

A francia boksz, más néven savate, a boksz elemeit ötvözi a lábmunkával, az egyes rúgási technikákkal. Látványra hasonlít a kick bokszhoz, de szabályrendszerben és bizonyos elemekben eltér, kicsit más mozgásokat, technikákat alkalmaz.

Edzéseinken mind a technika, mind a sikeres küzdelem titkainak elsajátítására fókuszálunk, az edzések ennek megfelelően épülnek fel.

A gyerekek nekik megfelelő védőfelszerelésben játszanak egymással, de a megfelelő alapok elsajátításának fontossága miatt ezek az egymás elleni küzdelmek csak játékos jellegűek.

 

 

 

 

További Edzések

Gyerekeknek szóló edzések

Wrestling

Személyi edzés

Box (ökölvívás)

MMA

Női Box

Brazil Jiu-Jitsu

Thai Box (Muay Thai)

Savate

Légiós edzés (funkc. edzés)