Edzések

Wrestling

Kiknek ajánljuk?

Olyan 14-16 éven felülieknek ajánljuk, akiknek van valamennyi hasonló jellegű küzdősport tapasztalatuk, és megfelelő alapkészségekkel rendelkeznek. Technikai előképzettség előny, de nem feltétel az edzéshez való csatlakozáshoz.

Mit kell tudni az edzésről?

A wrestling edzés azért született meg, hogy a földharcot (is) tartalmazó sportágakat űzők további tapasztalatokra tehessenek szert és el tudjanak sajátítani olyan fogásokat, amelyek arról szólnak, hogy álló küzdelemből hogyan lehet levinni az ellenfelet, hogy az számunkra előnyös legyen.

Az edzések teljes birkózó edzések, amelyek tartalmaznak bemelegítést, előkészítő gyakorlatokat (ezen belül kondicionális és koordinációs gyakorlatokat), rávezető gyakorlatokat, és teljes technikai tartalommal bírnak.

Arra koncentrálunk, hogy hogyan lehet levinni az ellenfelet a földre, és hogyan lehet mindezt úgy megtenni, hogy az előnyös legyen a küzdelem szempontjából. Mindehhez szabadfogású birkózási technikákat hívunk segítségül. Figyelünk arra is, hogy az edzésen az egyes technikai és taktikai elemek begyakorlása is lehetőséget adjunk. Egyrészt a sikeres fogásvégrehajtás érdekében, másrészt azért, hogy a számos elemből mindenki megtalálja azt, ami a saját harcmodorához leginkább passzol és amit sikeresen tud alkalmazni.

Ennek megfelelően ezek az edzések olyan elemeket, technikákat tartalmaznak, mint különböző szituációk kialakítása, megfogások, lefogások, előkészítő technikák, lábfogások, mögékerülések, levitelek, lábramenetelek, dobások, gáncsos technikák. Ez teszi ki az edzés fő részét, amelyet egy bemelegítés előz meg, és amely kiegészül ezen kívül erősítéssel és nyújtással is.

Más küzdősportokhoz hasonlóan, a wrestling edzés is fokozott igénybevételt jelent. Éppen ezért fontos, hogy a szervezet megkapja, amire a jó teljesítmény eléréséhez szükgsége van. Érdemes az edzés előtt megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagot magadhoz venni étel vagy ital formájában. Amennyiben nincs ötleted mi lehetne a megfelelő számodra, a teremben ebben is segítünk.

A Wrestling edzések 14-16 éves kortól látogathatóak!!!

Birkózó edzés gyerekeknek is!

A GYEREKEKNEK is biztosítunk wrestling / birkózó edzéseket, ahova 6 éves kortól várunk minden olyan kisfiút vagy kislányt, aki szeretné kipróbálni magát és játékos formában megszeretni a sportot, javítana a mozgásán vagy csak élményeket szeretne gyűjteni, miközben elsajátítja a birkózás lényegét. A gyerek wrestling edzésekről bővebben itt olvashatsz.

Az edzések 90 percesek!

Edző: Glázer József, Birkás Krisztián

Edzés időpontokról szóló információt az Órarend menüpont alatt találsz.

 

További Edzések

Gyerekeknek szóló edzések

Wrestling

Személyi edzés

Box (ökölvívás)

MMA

Női Box

Brazil Jiu-Jitsu

Thai Box (Muay Thai)

Savate

Légiós edzés (funkc. edzés)