Edző

Fazekas András

“A nevem Fazekas András, 1986-ban születtem, színész szülők egyedüli gyermekeként. Családomban előttem soha senki sem foglalkozott harcművészettel, küzdősporttal, bár édesapám fiatal korában versenyszerűen és meglehetősen eredményesen öttusázott.

Kövér és puhány kisgyerek voltam, sokszor és sokféle gúnynévvel illetek a korombeliek. Voltak ezek között egész kreatív gúnynevek, mint a „Puding” és persze nem túl kreatív, ám annál bántóbb „malac, disznó, dagadék”. Persze a helyzeten nem sokat segített, hogy kifejezetten utáltam mozogni.

Leginkább szüleimnek köszönhettem, hogy tíz éves korom környékén „elrángattak” egy sport táborba. Itt megismerkedtem gyerekkorom egyik legmeghatározóbb pedagógusával, Eleki Zoltánnal, és rajta keresztül a judóval. Zoli bá személyisége és a dzsúdó világa hamar magával ragadt, – a tábor csupán egy hétig tartott és ezalatt talán ha 4 edzésen vettünk részt – és még az év szeptemberében, megkezdtem utazásom a harcművészetek útján.

Az elmúlt húsz évben, számos stílusban kipróbáltam magam. A Dzsúdó után Kendoval (japán kardvívás), majd Aikidoval kezdtem foglalkozni, míg végül megismerkedtem a brazi jiu-jitsuval, ami azóta szenvedélyemmé és nagy részben az életemmé vált.”

További edzőink