Edzések

Thai Box (Muay Thai)

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik szeretnének egy nagy hagyományokkal rendelkező harcművészetet elsajátítani, amelyben mind a kéz, mind a láb használatban van.

Mit kell tudni az edzésről?

A thai boksz, vagy más néven muaj thai Thaiföldről származó pusztakezes harcművészet, amelyet ma már adott szabályrendszer alapján gyakorolnak.

A thai boksz edzéseken a sportoló nemcsak a végtagjait – az ökleit és a lábfejét -, hanem a könyökét és a térdét is használhatja, ezért is szokták a „nyolc végtag tudományának” is nevezni.

A thai boksz edzéseken különböző ütéseket, rúgógyakorlatokat tanulunk, valamint reflexet, koncentrációs kézséget és időzítést egyaránt fejlesztjük különböző irányított gyakoratokon keresztül. A rúgásokat és ütéseket zsákokon, párnákon gyakoroljuk az edzések során.

Az első edzésre való csatlakozáshoz nincs szükség különleges felszerelésre, viszont a későbbiekre vonatkozóan érdemes az edzővel megbeszélni, hogy milyen védőfelszerelés beszerzése ajánlott, hogy az edzéseken is elkerüljétek a sérüléseket.

A test megfelelő teljesítménye érdekében fontos, hogy a szervezet megkapja, amire szükgsége van, így érdemes az edzés előtt megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagot magadhoz venni étel vagy ital formájában. Amennyiben nincs ötleted mi lehetne a megfelelő számodra, a teremben ebben is segítünk.

Edzés időpontokról szóló információt az Órarend menüpont alatt találsz.

 

További Edzések

Wrestling

Core training

Személyi edzés

Box (ökölvívás)

MMA

Női Box

Brazil Jiu-Jitsu

Thai Box (Muay Thai)

Savate

Légiós edzés (funkc. edzés)