Edzések

Thai Box (Muay Thai)

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik szeretnének egy nagy hagyományokkal rendelkező harcművészetet elsajátítani, amelyben mind a kéz, mind a láb használatban van.

Mit kell tudni az edzésről?

A thai boksz, vagy más néven muaj thai Thaiföldről származó pusztakezes harcművészet, amelyet ma már adott szabályrendszer alapján gyakorolnak.

“A muaythai mindig is a thai katonák kiképzésének részét képezte, amit meg kellett tanuljanak ahhoz, hogy fegyverek nélkül sikeresen megvédjék magukat.” (forrás: www.muaythai.hu)
Az általunk is gyakorolt muaythai, azaz thaibox egy mély kultúrális alapokon nyugvó, de modernizált harci művészet, mely vitathatatlanul az egyik, ha nem a legkeményebb szabályrendszerű sport is egyben. “8 limbs”, azaz a 8 végtag művészete. A gyakorló az öklein és lábain kívül a könyökét, térdét is használja.

A thai boksz edzéseken különböző ütéseket, rúgógyakorlatokat tanulunk, valamint reflexet, koncentrációs kézséget és időzítést egyaránt fejlesztjük különböző irányított gyakoratokon keresztül. A rúgásokat és ütéseket zsákokon, párnákon gyakoroljuk az edzések során.

Az első edzésre való csatlakozáshoz nincs szükség különleges felszerelésre, viszont a későbbiekre vonatkozóan érdemes az edzővel megbeszélni, hogy milyen védőfelszerelés beszerzése ajánlott, hogy az edzéseken is elkerüljétek a sérüléseket.

A test megfelelő teljesítménye érdekében fontos, hogy a szervezet megkapja, amire szükgsége van, így érdemes az edzés előtt megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagot magadhoz venni étel vagy ital formájában. Amennyiben nincs ötleted mi lehetne a megfelelő számodra, a teremben ebben is segítünk.

 /a Beast Aréna és muaythai trénerei a MAGYAR MUAYTHAI ORSZÁGOS SPORTÁGI SZAKSZÖVETSÉG hivatalos tagjai/

Edzés időpontokról szóló információt az Órarend menüpont alatt találsz.

 

További Edzések

Gyerekeknek szóló edzések

Wrestling

Személyi edzés

Box (ökölvívás)

MMA

Női Box

Brazil Jiu-Jitsu

Thai Box (Muay Thai)

Savate

Légiós edzés (funkc. edzés)