Edzések

Légiós edzés (funkc. edzés)

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik egészséges izomzatot és ízületeket szeretnek elérni fokozatos fejlődéssel, biztos technikai alapokkal. Ezek mellett szeretnék javítani mozgásuk minőségét, testtudatukat és légzésük hatékonyságát is.

Mit kell tudni az edzésről?

A légiós tréning elsősorban kettlebell és clubbell eszközökkel végzett funkcionális edzés, ezen belül a cél az erő és az állóképesség fejlesztése, és a mozgás minőségének javítása is, az ízületi mozgástartományok növelésével, amik sérülések vagy az ülő életmód miatt romlottak le.
A legfőbb elv az, hogy először a technika legyen tökéletes, utána lehet növelni a súlyt – nem cél rossz technikával nagy súlyokat mozgatni!
A résztvevők az edzéseken saját testsúlyos gyakorlatok mellett kettlebellt, clubbellt és gyűrűt használnak, mindezekkel olyan gyakorlatokat végeznek, amik biztonságosan és hatékonyan javítják a erőszintjüket és állóképességüket. Két kiegészítő terület van, a légzéstechnika és a jóga, amelyeket a fenti célok eléréséhez szintén megtanulnak. Bár a napi edzésprogram adott, de a résztvevők edzettségi állapotának megfelelően könnyebb vagy nehezebb feladatokat kaphatnak az edzőtől, hogy biztonságosan, de hatékonyan haladhassanak kitűzött céljuk felé.
Az edzést záró 10 perc jógának is jó hatása van a különböző ízületi problémákra, civilizációs betegségekre, de ha az edző komolyabb problémát lát (pl. “beállt”, merev vállak, térdproblémák, beszűkült csípőmozgás), akkor személyre szabott gyakorlatokkal, házi feladatokkal ezeken gyorsabb javulást is elérhetsz.
Az edzésre nem kell külön eszközöket magaddal hoznod, csak átöltözve megjelenni az edzés kezdete előtt pár perccel.
Mint minden funkcionális edzés, itt is fokozottan igénybe van véve a test, ezért annak megfelelő táplálása elengedhetetlen. Érdemes az edzések látogatása mellett megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagot magadhoz venni, de az edzés előtt 2 órával már ne egyél, kivéve egy fehérje-shake-et, ha szükséges. Amennyiben nincs ötleted mi lehetne a megfelelő étrend számodra, a teremben ebben is segítünk.

 

Edzés időpontokról szóló információt az Órarend menüpont alatt találsz.

A légiós edzések 60 percesek!

 

További Edzések

Gyerekeknek szóló edzések

Wrestling

Személyi edzés

Box (ökölvívás)

MMA

Női Box

Brazil Jiu-Jitsu

Thai Box (Muay Thai)

Savate

Légiós edzés (funkc. edzés)